BREATHE Studio - The Breathe studio is about a home coming to The Commons – its a paragon project for the practice, and one that continues to serve as a tool to express our architectural priorities and identity. Tucked behind a maze of bicycle parking in the southwest corner of The Commons, you enter through an inconspicuous door - hand painted signage the only clue to what lies beyond.

The studio was an exercise in building more with less. Giving space, height, light and air. Its honesty is an expression of ethic over aesthetic. Data cables are curated in infinite lines on the walls. Five thousand pencils pixelate the skin of the double height meeting room. These spines give acoustic attenuation and hint at the architect’s endless search.

The studio is small and spacious simultaneously; school lockers provide banks of material samples to the quiet architects hidden behind. Lush vines climb out of the lockers into the mesh screen above providing a link to nature, its imperfection and its beauty.