Brick & Gable House - Designed for a family of four. The project involved the renovation of a heritage listed terrace house. Importantly, our clients loved the original character and stories that were attached to the house, so protecting that was important. A dilapidated 1980's extension was demolished and replaced to bring in more natural light, better building performance, more amenity, landscaped courtyards, and warm honest internal materials. As well as a new, freestanding brick studio to the rear provided an additional guest room, painting studio, workshop and laundry. The clients love for modernism and warm, indirect lighting informed our simple design intent - to build a free standing studio out of brick; a contemporary architectural reflection of the surrounding neighbourhood’s character of brick sheds and garages. Stack bond recycled bricks form the skin of the building, with the entire construction in brickwork. to reduce materials and streamline construction no plasterboard was used.