Drag photos

Warehouse Greenhouse

Type
Houses
Completion
2019

Location
Brunswick, VIC

Builder
Neverstop Group

Photographer
Tom Ross

Warehouse Greenhouse is about the past and the future. It is a story of industrialisation and human occupation, and an attempt to reconcile these with the natural environment.

Designed for a quiet, tenacious family of guerrilla gardeners and artisans, of quiet intellect and determination, this project is about doing more with less. It signals the possibility of a simple, elegant path to a sustainable future.

Warehouse Greenhouse is a simple, contextual extension built out of corrugated Zincalume cladding. Remnants of the existing building are preserved and expressed revealing its imperfections and years of layered wear. The approach was to harness the embodied energy of the existing building; to keep as much as possible and add only what was necessary.

This project is an exercise in considered restraint. The clients care deeply about the environment and worked with us, meticulously, to build a hand crafted, beautifully insulated small footprint family home.

We are proud to acknowledge the Wurundjeri people of the Kulin Nation, the traditional custodians of the land upon which Warehouse Greenhouse stands. We recognise their continuing connection to land, waters and culture.

Awards
Houses Awards
2020
Sustainability (Shortlisted)
Sustainability Awards
2020
Single Dwelling — Alteration

Warehouse Greenhouse

Warehouse Greenhouse is about the past and the future. It is a story of industrialisation and human occupation, and an attempt to reconcile these with the natural environment.

Designed for a quiet, tenacious family of guerrilla gardeners and artisans, of quiet intellect and determination, this project is about doing more with less. It signals the possibility of a simple, elegant path to a sustainable future.

Warehouse Greenhouse is a simple, contextual extension built out of corrugated Zincalume cladding. Remnants of the existing building are preserved and expressed revealing its imperfections and years of layered wear. The approach was to harness the embodied energy of the existing building; to keep as much as possible and add only what was necessary.

This project is an exercise in considered restraint. The clients care deeply about the environment and worked with us, meticulously, to build a hand crafted, beautifully insulated small footprint family home.

An image of a spiral-bound document
Type
Houses
Completion
2019

Location
Brunswick, VIC

Builder
Neverstop Group

Photographer
Tom Ross

We are proud to acknowledge the Wurundjeri people of the Kulin Nation, the traditional custodians of the land upon which Warehouse Greenhouse stands. We recognise their continuing connection to land, waters and culture.

Awards
Sustainability Awards
2020
Single Dwelling — Alteration
Houses Awards
2020
Sustainability (Shortlisted)