Slack San Francisco - The brief of this project was to convert a heritage building into an office for a young design based company. The flexible nature of the client’s work style called for spaces of different scales to accommodate activities ranging from meetings to recreation. The insertion of two acoustically treated, steel-framed pods divide the 750m2 office plate into programmatic zones, allowing the industrial space to retain its openness while providing the spatial & acoustic separation. Borrowing from the industrial character this office fitout is a manifestation of Breathe Architecture’s ideology of simplicity and functionality.

Designed to be their global headquarters, the clients were after a space that had legacy and permanence, but still showcased the company’s playful nature. Weighty, solid materials like fluted concrete, slate tiles, brass bench tops, and black stained timber were chosen to represent this. The design concept took cues from the surrounding environment. “The Woods”, level 16 is dark, green, textural, lush, rich, housing their executive business centre, meeting rooms, board room, and kitchen / ‘all hands’ space.