The Commons is about sustainable urbanisation - a triple bottom line development that is replicable. Apartments that are spacious, generous, simple, affordable, sustainable and that value add to the community.

The design strategy for The Commons was to build more with less. To give space and height, light and air. To give people what they needed not what the marketing agents thought would sell.

What is really impressive here is the way people use the building, the way they interact. It’s how they smile and talk to each other in the lift, it’s their generosity toward one another. The sense of community and camaraderie that developed here is incredible. The Commons is filled with great neighbours and good people. The architecture has been the catalyst for this outcome. It has been a magnet for people of similar values to come together to build a community.

The Commons is made up of a series of small, but delightful architectural moments. And the whole, together, is so much more than the sum of its parts.